Blikopeners dementie

‘aha-momenten’ van en voor zorgprofessionals

Tijdens het project Blikopeners van het Expertisecentrum Dementie vertellen professionals in korte, eenvoudige filmpjes welke ervaring hun visie op (de zorg voor) mensen met dementie heeft veranderd. Aansprekende voorbeelden, ontroerende momenten, confronterende ervaringen: de zorg voor mensen met dementie is veelzijdig en dat laten professionals hier zien. Het project is interactief en vindt online plaats. Iedereen kan reageren op de Blikopeners en deze delen met collega’s, familie, vrienden of bekenden. Natuurlijk kun je ook zelf een blikopener opnemen en posten op social media of sturen naar het Expertisecentrum Dementie. Het projectteam verzamelt de ingestuurde video’s op het YouTube-kanaal Blikopeners Dementie.

Doel

Met deze Blikopeners wil het team mensen de ogen openen. Professionals of vrijwilligers inspireren om de zorg die zij bieden aan mensen met dementie nóg beter te laten aansluiten bij dat wat deze cliënten nodig hebben. 

Doe mee!

Een Blikopener insturen? Bekijk de instructievideo hieronder en mail je bijdrage aan blikopeners@ActiVite.nl of deel hem online met de hashtags #blikopener #dementie.  

Bekijk hieronder de Blikopeners

Danielle

Yvonne

Edith

Wilco

Eva

Martine

Marijke

Marleen

Annemarie