Dr. Hanneke (H.J.A.) Smaling

Associate professor

Biografie

Hanneke heeft een achtergrond in de psychologie (klinische neuropsychologie en arbeid & organisatie psychologie). Zij heeft na haar promotie bij het Amsterdam UMC gewerkt op een studie naar het effect van het Namaste Familieprogramma op mensen met dementie en hun naasten. Zij is associate director Research and Development van Namaste Care International.

Binnen het UNC-ZH onderzoekt Hanneke het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met cognitieve beperkingen in de langdurige zorg, in het bijzonder dementie en verstandelijke beperking. Zij onderzoekt hoe technologie daarvoor ingezet kan worden. Specifieke aandachtsgebieden in haar onderzoek zijn onbegrepen gedrag, pijn, welzijn en familiebetrokkenheid.

 

English

Hanneke’s research is focused on improving quality of life of people with cognitive impairments in long-term care, in particular dementia and intellectual disability. She investigates how technology can be used for to enhance quality of life and care. Specific areas of interest are challenging behavior, pain, well-being and family involvement.

Hanneke has a background in psychology (clinical neuropsychology and work psychology). After her PhD, she worked at the Amsterdam UMC on a study on the effect of Namaste Care on people with dementia and their relatives. She is associate director Research and Development of Namaste Care International.

Bekijk de onderzoeken van Dr. Hanneke (H.J.A.) Smaling

MASQUE1

Welbevinden

We gaan samen met cliënten, mantelzorgers en zorgverleners een draagbaar sensorsysteem in kleding ontwikkelen dat helpt bij het vroegtijdig opsporen van stress bij mensen met een verstandelijke beperking of dementie.

Lees verder

MASQUE2

Welbevinden

Validatie en implementatie van een draagbaar sensorsysteem in kleding om vroegtijdige signalen van stress te herkennen bij mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking.

Lees verder

Namaste Familieprogramma

Welbevinden

Het Namaste Familieprogramma richt zich op het vergroten van de levenskwaliteit van verpleeghuisbewoners met dementie en hun naasten. Betekenisvol contact hebben staat centraal. Zorgmedewerkers verzorgen het programma samen met vrijwilligers en naasten.

Lees verder

Proeftuin Emotie Intelligente Zorgrobot

Herstel Welbevinden

Met het oog op de arbeidskrapte, toenemende vergrijzing en complexere zorg, zijn digitalisering en technologie noodzakelijke stappen in de zorgtransitie. In de proeftuin gaan we een emotie intelligente robot ontwikkelen die de zorg kan helpen bij het bieden van meer persoonsgerichte zorg. Zorg is en blijft mensenwerk en daarom staat de menselijke maat binnen dit project centraal. De robot ontwikkelen we daarom ook samen met bewoners, familie en zorgmedewerkers.

Lees verder

ENACT studie

Welbevinden

In co-creatie met zorgmedewerkers, familie en vrijwilligers wordt een toolkit met 'best practices' ontwikkeld die ondersteunt in het kiezen, uitvoeren en evalueren van betekenisvolle activiteiten voor verpleeghuisbewoners met dementie.

Lees verder