Hoe is het met? Een studiebeurs van het UNC-ZH – tijd om eens terug te kijken

Anique Landré, fysiotherapeute bij HWW zorg en Linking Pin ontving vorig jaar een studiebeurs van het UNC-ZH om de master Health, Ageing and Society te gaan volgen. Hoe was dat en wat waren haar ervaringen?

Op de foto: Anique Landré voor het onderwijsgebouw van het LUMC Leiden

“Het afgelopen jaar is voorbijgevlogen! Vanuit het UNC-ZH mocht ik de master Health, Ageing and Society doen. Ik volgde vakken bij het LUMC en ontmoette veel internationale collega’s. Daarnaast ben ik ook actief geweest binnen de opleiding. Zo was ik onderdeel van de videopromo van de opleiding en heb ik een online Webinar gegeven voor werkenden die een parttime studie willen volgen naast hun baan – net als ik.
Als ik in september mijn diploma in ontvangst neem is er een nieuwe, grotere groep studenten gestart en ik ben blij dat steeds meer mensen deze unieke master weten te vinden!’’

Onderzoeksstage
“Na het afronden van de laatste vakken ben ik in februari begonnen met mijn onderzoeksstage bij het UNC-ZH. Margot de Waal, senior onderzoeker bij het UNC-ZH, is mijn supervisor. Onder haar leiding heb ik onderzoek gedaan in mijn eigen organisatie; HWW zorg. Mijn onderzoek gaat over geriatrische revalidanten die ondanks een lage Barthel Index ontslagscore toch gerevalideerd zijn en daarna terug naar huis gingen. Het is een kwalitatief onderzoek waarbij ik oud-cliënten aan huis geïnterviewd heb om erachter te komen wat ertoe heeft bijgedragen dat zij ondanks beperkt functioneren in hun ADL toch thuis kunnen zijn.

Mijn doel voor het volgen de master was om een betere linking pin te worden voor HWW zorg en het UNC-ZH en ik kan volmondig zeggen dat de master mij daar de tools voor heeft gegeven. Mijn kennis van wetenschappelijk onderzoek, beleid en organisatie van de ouderenzorg heeft een enorme boost gekregen. Ik wil HWW zorg en het UNC-ZH dan ook bedanken voor deze mooie opleiding! Tot slot wil ik na het afronden van mijn onderzoek kijken of ik in samenwerking met het UNC-ZH de uitkomsten kan verwerken tot iets praktisch waar zowel cliënten als het multidisciplinair behandelteam op de GR iets aan heeft.

Per slot van rekening blijf ik natuurlijk de linking pin die de brug tussen wetenschap en praktijk wil versterken.’’