Relocation of nursing home residents within or between nursing homes occurs for a variety of reasons, ranging from changing healthcare needs to closing down of care facilities. These care transitions between or within nursing homes can negatively impact the health and well-being of the nursing home residents in many ways, varying from experiencing stress and anxiety to developing depressive disorders. In order to prevent, mitigate, or eliminate these negative consequences, it is important to identify, review, and develop transition interventions that contribute to successful and effective care transitions between or within nursing homes. The body of literature to date shows few attempts to identify, review, and develop transition interventions in the specific context of nursing homes. Therefore, this research project focuses on identifying, reviewing, and developing these transition interventions.
RELOCARE
Het verhuizen van verpleeghuisbewoners in en tussen verpleeghuizen kan verschillende redenen hebben, uiteenlopend van veranderende zorgbehoeften tot de sluiting van zorgfaciliteiten. De transities in en tussen verpleeghuizen kan de gezondheid en het welzijn van verpleeghuisbewoners op verschillende manieren negatief beïnvloeden, uiteenlopend van het ervaren van stress tot de ontwikkeling van depressie. Om deze negatieve consequenties te voorkomen, te verzachten of te elimineren is het van belang dat er transitie-interventies worden geïdentificeerd, geanalyseerd en ontwikkeld die bijdragen aan effectieve en succesvolle transitie in en tussen verpleeghuizen.
Inhoud onderzoek
In de huidige wetenschappelijke literatuur is nog weinig bekend over dit onderwerp. Dit onderzoeksproject focust zich daarom op het identificeren, analyseren en ontwikkelen van deze transitie-interventies. Dit onderzoeksproject bestaat uit drie deelstudies, namelijk 1) een scoping review naar de bestaande verhuisinitiatieven in de literatuur, 2 ) een focusgroep-studie naar de gebruikte verhuisinitiatieven in de praktijk en 3) een actieonderzoek waarin een omvattend verhuisinitiatief wordt ontwikkeld voor het organiseren van verhuizingen.
Het RELOCARE project heeft ook een gezamelijke SANO website, informatie over het gehele project vind je hier terug. Bekijk de website hier.
Read this text in English:
RELOCARE
Publicaties
Misschien vind je dit ook interessant
INSPIRE
Het gebruik van sensoren voor het meten van (dis)stress en pijn bij personen met dementie om kwaliteit van leven te verbeteren. Hoe meet je stress en ongemak bij mensen met dementie die dat zelf niet goed meer kunnen aangeven? INSPIRE bestaat uit een aantal deelstudies waarin we gaan onderzoeken of slimme sensoren ons hierbij kunnen helpen. We richten ons specifiek op BIS (Bispectral Index Scale; een technologie die hersenactiviteit meet via elektroden op het voorhoofd, een indicatie van het bewustzijnsniveau) en EDA (Electrodermale Activiteit; een indicator van stress op basis van de zweetreactie).
Lees verderRE-ACTIVE! Recommendations of physical activity during the non-weight bearing period of the lower extremity for the geriatric rehabilitant
Dit project richt zich op het ontwikkelen en testen van een beweeginterventie voor de geriatrische revalidant die tijdelijk een been niet mag belasten.
Lees verderMeViDem
Kwaliteit van leven gaat over hoe tevreden iemand is met zijn/haar leven, gezondheid en welzijn. De zorg die mensen met dementie krijgen, beïnvloedt hun kwaliteit van leven. Er is ook veel vraag naar vernieuwingen in de zorg, doordat er een toenemende druk op zorgverleners is en stijgende zorgkosten zijn. Om te bepalen of deze vernieuwingen bijdragen aan kwaliteit van leven bij mensen met dementie, is het essentieel om kwaliteit van leven goed te kunnen meten. Met dit onderzoek willen we meer duidelijkheid krijgen over hoe je kwaliteit van leven het beste kunt meten bij mensen met dementie.
Lees verder