EAGER-2-TRAIN
EAGER-2-TRAIN onderzoekt de bruikbaarheid, haalbaarheid en effectiviteit van mobiele apps of mHealth geïntegreerd in reguliere zorg als blended care voor ouderen in de herstelfase.
Inhoud onderzoek
Zorg neemt toe voor de groeiende groep ouderen vanwege hoger risico op plotselinge achteruitgang door bijvoorbeeld vallen, ondervoeding of na een medische specialistische behandeling. De druk op de zorgprofessionals wordt daardoor steeds hoger. De WHO stelt dat mHealth, het gebruik van mobiele zorgapps, ondersteunt in het halen van zorgdoelen en een efficiënt zorgsysteem. Eerder onderzoek in medisch specialistische revalidatie hiernaar laat positieve effecten zien op functioneren, participatie en kwaliteit van leven. Voor de herstelzorg voor ouderen wordt daarbij gesteld dat mHealth-interventies, geïntegreerd in reguliere zorg als blended care, ook kan helpen bij het ondersteunen van herstel van ouderen.
Het hoofddoel van dit onderzoek is het onderzoeken van de effectiviteit van een mobiele zorgapp geïntegreerd in reguliere zorg (blended care), gebruikt door ouderen in de herstelfase na een plotselinge achteruitgang, ongeacht de setting waar de oudere verblijft.
Het project EAGER-2-TRAIN start met een systematische review van eerder onderzoek naar het effect van mHealth in zorg voor ouderen in de herstelfase. Dan volgt een kwalitatieve studie, bestaande uit interviews en focusgroepen. Daarin vragen we ouderen, mantelzorgers, zorgprofessionals en andere belanghebbenden wat zij belangrijk vinden bij het gebruik van een mobiele app tijdens herstel. De verkregen data wordt daarna gebruikt om een mobiele zorgapp aan te passen en een interventie te ontwikkelen om te kunnen integreren in de reguliere zorg. Experimenten naar de effectiviteit hiervan worden in de latere fases van dit onderzoek opgezet.
Misschien vind je dit ook interessant
Proeftuin Emotie Intelligente Zorgrobot
Met het oog op de arbeidskrapte, toenemende vergrijzing en complexere zorg, zijn digitalisering en technologie noodzakelijke stappen in de zorgtransitie. In de proeftuin gaan we een emotie intelligente robot ontwikkelen die de zorg kan helpen bij het bieden van meer persoonsgerichte zorg. Zorg is en blijft mensenwerk en daarom staat de menselijke maat binnen dit project centraal. De robot ontwikkelen we daarom ook samen met bewoners, familie en zorgmedewerkers.
Lees verderEAGER-2-SEE – Ehealth in Geriatric Rehabilitation to improve SElfmanagEment
Het doel van dit onderzoek is om in kaart te brengen op welke wijze we het zelfmanagement van kwetsbare ouderen met chronische aandoeningen en/of blijvende beperkingen in de geriatrische revalidatie (GR) kunnen ondersteunen en verbeteren met behulp van eHealth (digitale zorg). Daarbij streven we ernaar om minimaal twee bruikbare, haalbare en potentieel effectieve eHealth-applicaties te ontwikkelen die ingezet kunnen worden in de GR.
Lees verderFIT-HIP
Onderzoek naar de effectiviteit, haalbaarheid en kosten van een interventieprogramma om valangst te verminderen en naar het bevorderen van het herstel van heupfractuurpatiënten in de GRZ.
Lees verder